بازديدها
تعداد بازديد اين صفحه: 616226
تعداد بازديد کنندگان سايت: 76323486 تعداد بازديد زيرپورتال: 966522 اين زيرپورتال امروز: 162 سایت در امروز: 3914 اين صفحه امروز: 80 دريافت RSS در امروز: 361 دريافت RSS صفحه: 5

اطلاعیه

اطلاعیه بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندراناطلاعیه بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران
اطلاعیه بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندراناطلاعیه بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران
1396/3/13 شنبه
اطلاعیه بهداشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را جدی بگیریم

v      این بیماری یکی از بیماری های ویروسی قابل انتقال بین انسان و دام است که عمدتاً از طریق گزش کنه  و یا آلودگی  با ترشحات دام  و انسان بیمار انتقال می یابد .

v      بدلیل اینکه کنه ها نقش اساسی در گسترش بیماری داشته  لذا در فصول گرم که کنه ها بیشترین فعالیت را دارند، تب کریمه کنگو نیز بیشترین واگیری را نشان می دهد.

راه های انتقال بیماری به انسان  :

1-  از طریق گزش کنه یا تماس با آن      2- تماس با دام بیمار و ترشحات آلوده    3- تماس با خون و ترشحات انسان مبتلا

افراد در معرض خطر بیماری  :

1-  دامداران ، چوبداران ، سلاخان و قصابان و نیز دامپزشکان به جهت تماس با دام زنده در معرض خطر می باشند.

2-  خانم های خانه دار بدلیل تماس با گوشت و آلایش خوراکی خام (جگر، دل ، قلوه و ...) .

3-       پزشکان و کادر بیمارستانی که ممکن است با خون و ترشحات انسان مبتلا به بیماری تماس داشته باشند.

v      بیماری در دام  معمولاً بدون نشانه  و گاهی با تب زودگذر همراه می باشد اما در انسان با نشانه های ناگهانی شبه آنفلوانزا مانند: تب و سردرد شدید ، کوفتگی و درد عضلانی، تهوع و استفراغ آغاز شده و پس از گذشت  5-3 روز به خونریزی های سراسری زیرپوستی و مخاطی ، خون در ادرار و دستگاه گوارشی و حتی خونریزی مغزی می انجامد .

v      بیماری درصورت عدم انجام اقدامات درمانی مؤثر ، در 30 درصد موارد درگیر ، به تلفات انسانی منجر می شود .

توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری و کنترل بیماری:

1-  بهداشت و سمپاشی جایگاه و بدن دام ها به منظور مبارزه با کنه ها،  گام مهمی در پیشگیری از بیماری در دام می باشد.

2-  از برداشتن کنه های روی بدن دام  و له کردن آنها اکیداً خودداری شود .

3-  استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند: چکمه و دستکش و ماسک به هنگام  تماس با دام زنده توصیه می شود.

4-  ازکشتار غیرمجاز دام  در خارج از کشتارگاه و بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی خودداری گردد .

5-  گوشت خام به مدت 24 ساعت  و آلایش خوراکی به مدت 48 ساعت پیش از مصرف در یخچال نگهداری و از مصرف گوشت و سایر فرآورده های گوشتی دام  تازه ذبح شده اکیداً خودداری شود.

6-   به هنگام خرد کردن گوشت و سایر فرآورده های گوشتی از دستکش استفاده کرده و با پخت کامل مصرف شوند.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران

بيشتر
نسخه قابل چاپ
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به سازمان دامپزشکی کشور است